Druk om isolement Noord-Cyprus te beëindigen tijdens verkiezingen in Verenigd Koninkrijk wordt groter

Druk om isolement Noord-Cyprus te beëindigen tijdens verkiezingen in Verenigd Koninkrijk wordt groter

In een exclusief interview met Londra Gazete roept Iain Duncan Smith u op om direct vluchten naar Noord-Cyprus te steunen. Deze oproep komt te midden van zijn verkiezingscampagne voor de algemene verkiezingen van 4 juli in het VK. Als vertegenwoordiger van vele Turks-Cypriotische kiezers streeft Duncan Smith ernaar een einde te maken aan de oneerlijke en beperkende reisbeperkingen die Noord-Cyprus isoleren. Hij benadrukt de onhandige tussenstops die reizigers momenteel moeten maken, en belooft door te gaan met zijn inspanningen om rechtstreekse vliegroutes naar Ercan Airport (LCEN of ECN) te realiseren als hij wordt herkozen.

Beperkingen op directe vluchten naar Noord-Cyprus

De huidige situatie in Cyprus veroorzaakt serieuze moeilijkheden voor Turkse Cyprioten in het Verenigd Koninkrijk. Ondanks dat Ercan Airport (LCEN) als de belangrijkste hub van Noord-Cyprus dient, is directe verbinding met het Verenigd Koninkrijk en andere landen tot nu toe uitgesloten. Dit betekent dat je gedwongen bent om onhandige tussenstops te maken tijdens je reis, wat zowel tijdrovend als ongemakkelijk is.

Internationale isolatie van Noord-Cyprus en de impact op Turkse Cyprioten

De internationale isolatie van de niet-erkende Turkse Republiek Noord-Cyprus (TRNC) heeft verregaande gevolgen voor Turkse Cyprioten. Door het gebrek aan diplomatieke erkenning door vrijwel de gehele internationale gemeenschap, ervaar je diverse beperkingen. Deze isolatie leidt niet alleen tot reisbeperkingen maar heeft ook economische en sociale implicaties voor de gemeenschap.

Belangrijke details over deze isolatie zijn onder andere de ontbrekende directe vluchten, wat het lastig maakt om regelmatig jouw eigendommen te bezoeken en familie-ondersteuning te bieden aan oudere familieleden in Noord-Cyprus. Smith benadrukt dat deze reisbeperkingen een oneerlijke en beperkende maatregel vormen die dringend moet worden aangepakt. Het opheffen van deze beperkingen zou jou de mogelijkheid geven om gemakkelijker en efficiënter naar Noord-Cyprus te reizen en zou tegelijkertijd bijdragen aan de vermindering van de internationale isolatie van de Turkse Cyprioten.

Populariteit Noord-Cyprus neemt elk jaar toe

De populariteit van Noord-Cyprus neemt ieder jaar toe. De laatste jaren wordt er ontzettend veel geïnvesteerd in het land door zowel binnenlands- als buitenlandse investeerders. De vastgoedmarkt in Noord-Cyprus is sterk in de lift de laatste jaren.

Het eiland en daarmee ook Noord-Cyprus wordt steeds vaker bezocht door toeristen. Niet gek ook, omdat Noord-Cyprus een uitstekend klimaat kent met 320 dagen zon per jaar, de schoonste wateren van Europa en een rijke historie.

Het is een aantrekkelijke locatie voor vakantiegangers. De republiek TRNC zou een enorme economische groei kunnen meemaken wanneer het isolement wordt beperkt door in ieder geval te starten met directe vluchten toe te laten op Ercan Airport.

Gerelateerde Berichten

Compare

×

 

Hoi!

Heb je een vraag of wil je meer weten over het investeren in vakantiewoningen? Ik help je graag! Klik hier onder om WhatsApp te openen!

× Stel me een vraag!