Toenemende populariteit van Georgië: goed nieuws voor investeerders in Batumi

Toenemende populariteit van Georgië: goed nieuws voor investeerders in Batumi

Georgië, een prachtig land in de Kaukasus, wint de laatste jaren aan populariteit bij buitenlandse bezoekers, vooral uit Europa. Dit is o.a. te zien aan de toenemende vraag naar vakantiewoningen in het land. Een belangrijke factor die bijdraagt aan deze groei is de toevoeging van nieuwe vluchten vanuit Europa. Extra vluchten Tbilisi Airport vanuit Schiphol zal de toegankelijkheid vergroten.

In deze blogpost zal ik bespreken waarom de toevoeging van nieuwe vluchten vanuit Europa een goede zaak is voor de populariteit van Georgië en waarom dit investeerders in Batumi aanmoedigt om te investeren.

Toenemende vraag naar vakantiewoningen in Georgië

De populariteit van Georgië als vakantiebestemming is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Volgens een onderzoek van de Georgian National Tourism Administration (GNTA) is het aantal buitenlandse bezoekers aan Georgië in 2022 met 25% toegenomen ten opzichte van 2021. Onlangs is op de website van het GNTA het 3e kwartaal van 2023 gepubliceerd waar het volgende uit geconcludeerd kan worden:

  • International Traveler Trips 3.892.605 in 2022 Q1 tot Q3 is gestegen naar 5.566.980 (+43%)
  • Other (non-tourism) 553.067 in 2022 Q1 tot Q3 is gestegen naar 738.743 (+33,6%)
  • International Visitor Trips 3.339.538 in 2022 Q1 tot Q3 is gestegen naar 4.828.237 (+44,6%)

Georgië is sterk in ontwikkeling. Dit is ook te zien in Batumi waar ontzettend veel gebouwd wordt. De toenemende vraag naar vakantiewoningen in Georgië is te danken aan een aantal factoren. Ten eerste is Georgië een relatief betaalbare bestemming. Ten tweede biedt het land een diversiteit aan attracties, waaronder natuur, cultuur, geschiedenis en gastronomie. Ten derde is Georgië een veilige en gastvrije bestemming.

Belang van nieuwe extra vluchten Tbilisi

De toevoeging van nieuwe vluchten vanuit Europa is een belangrijke factor die bijdraagt aan de toenemende populariteit van Georgië. Deze vluchten maken het voor Europeanen gemakkelijker en goedkoper om Georgië te bezoeken.

De nieuwe vlucht van Transavia van Schiphol naar Tbilisi is een belangrijke ontwikkeling. Deze vlucht maakt het voor Nederlanders gemakkelijker om Georgië te bezoeken. De vlucht is twee keer per week, wat voldoende is om Georgië als vakantiebestemming aantrekkelijker te maken. Deze extra vluchten zijn naast de twee directe vluchten die al vanuit Schiphol per week vertrokken.

Batumi: een aantrekkelijke investeringslocatie

Batumi is een populaire bestemming in Georgië. De stad ligt aan de Zwarte Zee en biedt een mix van strand, cultuur en natuur. Batumi ligt zo’n 20 kilometer noordelijker van Turkse grens af.

De toenemende populariteit van Georgië als vakantiebestemming maakt Batumi tot een aantrekkelijke investeringslocatie. Investeerders die in Batumi investeren, profiteren van de groeiende vraag naar vakantiewoningen in de stad.

Lees ook: Klant Reisverslag Batumi – November 2023

Batumi: een aantrekkelijke investeringslocatie

De toevoeging van nieuwe vluchten vanuit Europa is een goede zaak voor de populariteit van Georgië. Deze vluchten maken het voor Europeanen gemakkelijker en goedkoper om Georgië te bezoeken, wat de populariteit van het land verder zal doen toenemen.

Dit is goed nieuws voor investeerders in Batumi. De groeiende populariteit van Georgië als vakantiebestemming maakt Batumi tot een aantrekkelijke investeringslocatie. Daarnaast zal Georgië in de nabije toekomst tot de Europese Unie behoren. Hierdoor zal het land economisch een boost krijgen en wordt het nog makkelijker om op vakantie te gaan en handel te drijven met Georgië.

Lees ook: Georgië op weg naar de Europese Unie

Gerelateerde Berichten

Compare

×

 

Hoi!

Heb je een vraag of wil je meer weten over het investeren in vakantiewoningen? Ik help je graag! Klik hier onder om WhatsApp te openen!

× Stel me een vraag!