Forbes benoemt Noord-Cyprus betaalbaarste locatie vastgoed

Forbes benoemt Noord-Cyprus betaalbaarste locatie vastgoed

In 2021 werd Noord-Cyprus benoemt tot de #1 Beach Front investering op basis van betaalbaarheid en rendement door het wereldberoemde Forbes magazine. Onlangs is door dat zelfde Forbes een nieuw artikel verschenen waarin dit voor 2024 maar weer eens is bevestigd.

Noord-Cyprus meest betaalbare vastgoed locatie

Dat Noord-Cyprus is een goede investering is, wisten wij natuurlijk bij LDR Group al en daarom zijn wij ook trots om onze relaties te kunnen helpen bij het vinden van een mooie vakantiewoning met een lucratief rendement.

Op 30 november 2023 schreef Kathleen Peddicord een artikel over ‘5 betaalbare locaties om buitenlands vastgoed te kopen in 2024’. Het artikel vergelijkt de locaties in relaties met de Verenigde Staten op betaalbaarheid. Kathleen heeft al meer dan 30 jaar ervaring in leven en investeren in locaties in het buitenland.

Net zoals in Nederland is de huizenmarkt in de Verenigde Staten geëxplodeerd de afgelopen jaren. Hoge rentes, hoge verkoopprijzen en onbetaalbare hypotheken zorgen ervoor dat zowel woningzoekende als investeerders weinig kansen zien op een betaalbare woning op hun lokale markt. De huizenmarkt in de Verenigde Staten is dan ook op het laagste niveau sinds de afgelopen 13 jaar.

Noord-Cyprus 47% goedkoper

Kathleen vergelijkt in haar artikel Noord-Cyprus dus met de huizenmarkt in de Verenigde Staten. Zij geeft aan dat een woning wel zo’n 47% goedkoper is in vergelijking met de US. Een wezenlijk verschil.

Deze vergelijking zou ook getrokken kunnen worden met de Nederlandse markt. De gemiddelde prijs voor een appartement in Nederland is zo’n €315.000. Afhankelijk van de locatie kun je voor dit geld wel 3 of 4 appartementen kopen in Noord-Cyprus aan de beachline. Zoals bij het Aphrodite Wellness project wat wij aanbieden, waar een studio appartement al begint bij zo’n €75.000.

Beste deals in off-plan investeringen

Wil je een mooie waardestijging mee maken en goedkoop vastgoed aankopen? Dan raad Kathleen aan om in off-plan vastgoed te investeren. Hier zijn de beste deals te vinden! 

Noord-Cyprus is zeer intrek, niet alleen bij vastgoedinvesteerders maar ook bij vakantiegangers. Onlangs zijn er extra directe vluchten van uit Barcelona en directe vluchten van uit Brussels toegezegd voor 2024. De vraag naar directe vluchten stijgt. Dit betekend dat de populariteit voor het zonnige eiland stijgt, zo’n vliegtuig moet immers gevuld worden.

 

In 2024 kun je er nog steeds op tijd bij zijn om een mooie investering te doen! Los van de waardestijging en het rendement, is Cyprus een prachtige locatie om op vakantie te gaan. Cyprus kent meer dan 320 dagen zon per jaar, prachtige natuur, milde winters en een lekkere mediterrane  keuken.

Gerelateerde Berichten

Compare

×

 

Hoi!

Heb je een vraag of wil je meer weten over het investeren in vakantiewoningen? Ik help je graag! Klik hier onder om WhatsApp te openen!

× Stel me een vraag!