Kantara Castle; een prachtig uitzicht op zee aan beide kanten

Kantara Castle; een prachtig uitzicht op zee aan beide kanten

Ik woon al bijna een maand op Noord-Cyprus en ik had nog nooit de Kantara Castle gezien! Daar moest gauw maar eens verandering in komen.

 

Samen met Cindy ben ik de tocht gaan maken. Vanuit ons huis in Kücükerenkoy is de rit ongeveer 35 minuten. 

Het is een mooie route, waar je het dorp Kaplica passeert. Ik hoop dat ze het dorp in de toekomst nog wat opknappen, want het ligt heel mooi!

Vanuit ons huis zie je de toeristenbussen langskomen, maar hoe die hier naar boven komen is voor mij een vraag. De laatste paar honderd meter is de route smal met kleine bochten!

Stevige klim

Bij aankomst staan er twee auto´s. Eén van een ander stel en de andere auto is van de kaartjesverkoper. Om maar niet weg te branden in zijn hokje, zoekt hij verkoeling in zijn auto.

Er is vandaag een hittegolf, dus een goed moment om op het midden van de dag een kasteel te bezoeken 😉 Een kaartje kost 50 TL, dat is omgerekend ongeveer 15 cent. 

Wij beginnen aan de tocht naar boven. Het is een stevige klim, maar daar houden wij wel van! En ondertussen kan je kiekjes maken van mooie vergezichten. 

Voor mijn gevoel was het eiland hartstikke groot, maar dat valt even tegen als je zowel de kust aan de noordkant ziet als de kust aan de oostkant! 

Uitzicht berg
Kantara Castle

We lopen er een klein uurtje rond. Vragen ons af hoe dat werkte als ze in de verte de Piraten aan zagen komen.. en zien ruimtes die vroeger als gevangenis dienden?

We vinden het de 50TL meer dan waard en keren met een voldaan gevoel terug naar onze auto!

Turtle beach

Op de terugreis maken wij een stop bij Alagadi Turtle Beach: het langste stuk zandstrand aan de Noordkust, in een prachtige wilde omgeving met het vijf-vingergebergte als achtergrond en waar de turtles hun eitjes broeden.

We eten wat bij het lokale restaurant om vervolgens in de zee te baden. We kunnen niet met blote voeten het strand op, want het is veel te heet!

Maar als we eenmaal in zee zijn is het heerlijk en als blijkt dat we ook nog eens Turtles zien, is onze dag compleet 😀

Turtle Beach Noord Cyprus

Gerelateerde Berichten

Compare

×

 

Hoi!

Heb je een vraag of wil je meer weten over het investeren in vakantiewoningen? Ik help je graag! Klik hier onder om WhatsApp te openen!

× Stel me een vraag!