Klant Reisverslag Batumi – November 2023

Klant Reisverslag Batumi – November 2023

Afgelopen november is een van onze relaties met zijn tweeën naar Batumi afgereisd voor de aankoop van een unit in het Mardi Hills project van Mardi Holding. In dit reisverslag spreken zij de Fly and Try service waar zij gebruik van hebben gemaakt, over hun ervaring en de reis die zij hebben afgelegd.

Dag 1: Aankomst in Batumi, Georgië

Op 24 november 2023 arriveerden we op Tbilisi Airport, Georgië. Omdat er geen directe vluchten in deze periode vanuit Amsterdam naar Batumi gingen, moesten we ervoor kiezen om of over te stappen en lang te wachten in Turkije of om te vliegen naar de hoofdstad Tbilisi. Wij kozen voor het tweede. Op deze manier konden we namelijk meer van het land zien.

Met een huurauto zijn wij gaan reizen vanaf Tbilisi Airport naar Batumi. De reis zou zo’n 5 uur in beslag nemen met de auto. Momenteel wordt er in Georgië letterlijk flink aan de weg getimmerd. Ze zijn daar namelijk een super snelweg aan het ontwikkelen wat onderdeel is van het Chinese One Belt – One Road initiatief. Deze snelweg moet ervoor zorgen dat de regio beter bereikbaar is en zal het een boost geven aan de economie in Georgië. Onder leiding van het Chinese constructiebedrijf wordt er over honderden kilometers dagelijks gewerkt om de snelweg gereed te maken met tunnels en bruggen over het gehele landschap.

Doordat we al delen van deze snelweg konden gebruiken was de reistijd al met een half uur verminderd. De snelweg was van uitstekende kwaliteit en het was niet te druk op de weg dus het was prima te doen met de auto. Op deze manier konden we veel meekrijgen van het prachtige landschap van Georgië. Het is namelijk een heuvelachtig landschap waar bergen te zien zijn met sneeuwtoppen in de verte.

Landschap Georgië

Na ongeveer 4 uur gereden te hebben was de kust van de Zwarte Zee bereikt. Na eerst dunbevolkte dorpjes gezien te hebben en een uitgestrekt landschap werden we nu overdonderd door het aanzicht van Batumi. Plots waren de wolkenkrabbers te zien, grote bouwprojecten, hotels en casino’s. Het gaf gelijk een soort Las Vegas effect aan de kustlijn van de Zwarte Zee

Via WhatsApp hadden we contact met onze contactpersoon in Batumi vanuit de ontwikkelaar. Hij belde ons op en heten ons welkom in Batumi, Georgië. Van onze contactpersoon kregen we het adres van ons verblijf van de aankomende 3 dagen. Een prachtig, hoog hotel aan de kustlijn van Batumi met uitzicht op zee. 

Na even kort opfrissen en tot rust komen, konden we op een door ons aangeven tijdstip afspreken met de contactpersoon en salesmanager van de projectontwikkelaar. Dit was op 5 minuten lopen vanaf ons hotel. We liepen via de boulevard, omringd door palmbomen richting de locatie. We werden warm onthaald in de lobby van een wereldberoemde hotelketen. Hier kregen we een lunch met Georgische gerechten, lokaal gemaakte wijn en hadden we wat small talk met onze contactpersoon alvorens we naar de 14e verdieping gingen voor de presentatie van de verschillende projecten die de ontwikkelaar momenteel aanbiedt. De ontwikkelaar vertelde over hun geschiedenis, hun activiteiten, vertelden over de lopende projecten en het een en ander over Georgië. Er was alle ruimte om vragen te stellen en die werden ook goed beantwoord door de medewerkers van Mardi Holding.

Nadat al onze vragen beantwoord waren, gingen we naar de projectlocatie waarvoor wij gekomen waren, namelijk Mardi Hills. De projectlocatie Mardi Hills was goed te zien vanaf de 14e verdieping waar we de meeting hadden. Vanaf dit punt konden we al een aardige inschatting maken hoe het uitzicht zou zijn vanaf de projectlocatie. We waren zeer benieuwd.

Gebouw bedekt met bloemen Batumi
Uitzicht op bouwlocatie Mardi Hills

Bouwlocatie Mardi Hills

De afstand vanaf de kust naar de projectlocatie was ongeveer 7 minuutjes, maar door het drukke vrijdagmiddag verkeer nam dit ongeveer 15-20 minuutjes in beslag. Maar dit was helemaal niet erg, want er was genoeg te zien in Batumi. Uit de drukke stad reden we hoger op naar de projectlocatie, gelegen op een berg in een rustige omgeving.

Op het moment dat wij er waren was van Block B de constructie al gebouwd. We mochten met bouwhelmen op naar de 4e verdieping om het uitzicht te bekijken. Zo kregen we een goed idee en gevoel hoe het zal worden wanneer het wordt opgeleverd. Het maakte niet uit welke richting je uitkeek want het uitzicht was fantastisch. Je kon heerlijk ontsnappen aan de drukte van de stad in een groene omgeving. De gondels die vlak langs de bouwlocatie voorbij kwamen zorgde voor een sprookjesachtig aanzicht, geweldig!

Mardi Hills Blok B

Na heel wat momenten genomen te hebben om het in je op te nemen was het tijd om naar het hotel terug te gaan, het was een lange dag. We vroegen onze contactpersoon een aanbeveling voor een lekker restaurant. Deze werd gelijk voor ons gereserveerd op slechts 2 minuten afstand van ons hotel. 

Na het eten zijn we nog even lopend de stad wezen verkennen om het aanzicht in de avond te zien. Veel gebouwen zijn namelijk ’s avonds verlicht, wat prachtig is om te zien!

Nog een leuk feitjes van Batumi. Wist je dat hier het wereldberoemde Ali en Nino standbeeld staat. Dit beeld is verlicht en verschuift gedurende dag door elkaar heen. ’s Avonds is het standbeeld verlicht en in de zomer trekt het veel bekijks!

Dag 2: Bezienswaardigheden bekijken

Tijdens de tweede dag van onze inspectie tour hadden we de keuze om een tijdstip met onze contactpersoon af te spreken. Om 14:30 hadden we bij ons hotel afgesproken. Voor die tijd gingen wij samen de stad nog even verkennen op elektrische stepjes die overal geparkeerd staan. Met een handige app kun je deze stepjes makkelijk huren en gebruiken zolang je wil. Een perfecte manier om de 12 kilometer lange boulevard af te rijden.

Tijdens onze tocht konden we de stad goed verkennen. Op veel locaties worden prachtige gebouwen ontwikkeld. Je kunt echt zien dat Batumi booming is. 

Gebouwen in aanbouw Batumi Georgie
Courtyard hotel Batumi

Om 14:30 werden we weer opgehaald bij ons hotel. We hadden de keuze om naar de waterval of de bekende Botanische Tuinen te gaan. Wij kozen voor de waterval die op zo’n 40 minuten rijden van de stad ligt. Onderweg stopten we nog langs de kant van de weg om te zien waar twee rivieren samenkomen. De omgeving ziet er prachtig uit met veel groen.

Bij de waterval aangekomen zagen we ook vele activiteiten die gedaan kunnen worden zoals raften en quad rijden. Hier was ook een eeuwenoude brug nog steeds intact.

Na de waterval bezocht te hebben gingen we naar het bekendste restaurant van de regio waar vele celebrity’s, zoals Hillary Clinton, zijn geweest. Een prachtig restaurant in een rustige omgeving waar ze nog op traditionele wijze wijn produceren. Hier hebben we heerlijk genoten van de Georgische keuken met wijnen die geproduceerd zijn door het restaurant. 

’s Avonds gingen we na het eten terug naar de stad om even te stoppen bij het hotel en vervolgens verder te gaan naar het oude centrum van Batumi. Hier was een evenement aan de gang waar ze traditionele muziek speelde op een podium met een avondmarkt. Deze was druk bezocht en er hing een gezellige sfeer.

Vervolgens hebben we nog een aantal lokale bars bezocht en zijn we naar een skybar gegaan waar we met een fantastisch uitzicht over de stad ons laatste drankje nuttigden.

Uitzicht Skybar Batumi

Dag 3: De terugreis

Op de laatste dag van onze tour zijn we ’s ochtends bij een leuk restaurantje ontbijt gaan halen. We hadden om 12:00 op het kantoor van Mardi Holdings afgesproken om de laatste zaken te bespreken. Hier werden onze laatste vragen beantwoord en konden we de aankoop afronden. Omdat we nog het stuk terug moesten rijden naar de hoofdstad, kozen wij ervoor om geen activiteiten meer te doen op de laatste dag van onze tour.

We vertrokken met een goed gevoel uit Batumi en kunnen niet wachten om terug te komen voor de oplevering!

Comments

  1. […] Lees ook: Klant Reisverslag Batumi – November 2023 […]

Comments are closed.

Gerelateerde Berichten

Compare

×

 

Hoi!

Heb je een vraag of wil je meer weten over het investeren in vakantiewoningen? Ik help je graag! Klik hier onder om WhatsApp te openen!

× Stel me een vraag!