Klant Reisverslag Noord-Cyprus Eilandenproject – Januari 2024

Klant Reisverslag Noord-Cyprus Eilandenproject – Januari 2024

Donderdag 4 januari

04:00 De wekker gaat om naar Schiphol te vertrekken. Onze geplande trip naar Noord-Cyprus waar we zo naar uitgekeken hebben is eindelijk daar. De koffers waren al ingepakt en met een slaperige stemming stappen we vroeg in het vliegtuig richting Larnaca (LCA).

De vlucht vertrok keurig om 6 uur en duurde maar 3 uur en 35 minuten vanwege een harde wind mee. Eenmaal aangekomen op de airport stond er netjes iemand met een bordje met onze namen erop te wachten.

Vlucht vanaf Schiphol

Prachtige kust rit

Vanaf Larnaca Airport is het ongeveer 5 kwartier rijden langs de kust naar het Thalassa Beach Resort. Thalassa Beach is het resort waar wij verbleven tijdens onze trip, dit is één van de resorts die ontwikkeld is door dezelfde ontwikkelaar. De tijd ging enorm snel voorbij omdat er onderweg zo veel te zien is. Als je deze route volgt, zul je ook moeten oversteken van Cyprus (EU) naar Noord-Cyprus (NON-EU).

Door deze route te rijden zul je ook duidelijk het verschil zien tussen deze twee delen. Niet alleen is het zuiden (Cyprus) vele malen duurder, maar ook een stuk minder modern in vergelijking met Noord-Cyprus. Opvallend is dat er in Noord-Cyprus ontzettend veel gebouwd wordt. Als je aan de locals vraagt hoe zij deze ontwikkeling ervaren, kunnen zij beamen dat het land in een enorm positieve groei zit.

Eenmaal aangekomen bij het resort worden we zeer warm ontvangen. We kregen gelijk een tour met de Thalassa golf buggy zodat we weten wat er allemaal te doen is, waar het restaurant zit en in welke kamers we verbleven. Je bagage wordt netjes achterin gezet, dus we hoefden ook niet het laatste stuk te sjouwen. Je krijgt direct het gevoel dat je ontzorgd wordt.

Klanten ondersteunen van A tot Z

Ons reisgezelschap bestaat uit 3 personen. Vanuit LDR ben ik meegereisd om mijn klanten, die een reservering hebben gedaan, te ondersteunen en de ontwikkelaar/salesmanager nog beter te leren kennen. Naast dat het natuurlijk iedere keer ook een geweldige ervaring is om in dit kansrijke land te kunnen vertoeven.

Ik heb mijn eigen tweepersoonskamer met een keuken, kookeiland, wasmachine, droger, wijnkoeler, bar, balkon, wifi, moderne fraaie badkamer en een prachtig uitzicht waar je tot in de verte geen andere gebouwen ziet, maar puur natuur. De omgeving geeft mij gelijk veel rust omdat ik gewend ben om in de stad te wonen. De andere twee in ons reisgezelschap zijn vader en zoon, die samen een kamer delen. Deze kamer heeft dezelfde stijl en luxe, alleen is deze een slag groter met een kamer extra plus een extra badkamer. Al met al is onze eerste indruk zeer positief!
De manager Soheil die ons al warm had ontvangen, was zo vriendelijk om voor ons alle drie een massage te boeken om lekker bij te kunnen komen van de reis. Daarna hebben we ’s avonds heerlijk gegeten in het restaurant en tot sluitingstijd aan toe erg gezellig aan de bar gehangen.

Naar de bouwlocatie

Vrijdag 5 januari

 

Aangezien het de avond ervoor ‘erg gezellig’ is geweest ging het opstarten wat moeizaam. Gelukkig was ons ontbijt in het restaurant erg lekker. In de drukke maanden is er ’s ochtends een open buffet en in het laagseizoen bestel je van de kaart.

Na het ontbijt stond er om 10:30 een afspraak met Soheil ingepland. De afspraak vond plaats op de sales office van K-Islands, die staat naast het perceel staat waar ze gaan bouwen. Deze rit duurde ongeveer 25 minuten van het Thalassa Beach Resort.

Het stuk vanaf Larnaca Airport naar Thalassa Beach was erg vlak/heuvelachtig. De rit vanaf Thalassa Beach naar Tatlisu (de plaats waar het eilandenproject wordt ontwikkeld) daarentegen was dwars door de bergen. Het uitzicht was werkelijk waar adembenemend.

De bergen in Noord-Cyprus zijn deze periode prachtig groen. Waarbij je in het zuiden van Cyprus (Griekse deel) hier in de verte op uitkijkt, rij je in Noord-Cyprus (Turkse deel) langs deze bergen. In Tatlisu zit je dan ook letterlijk tussen het strand en een prachtig landschap met bergen.

Eenmaal aangekomen zien we duidelijk overal het logo van Kensington, de ontwikkelaar. Op het perceel staat overal aangegeven waar welk Block komt. Je kan dus letterlijk zien waar jouw woning komt te staan.

Daarnaast zul je ook zien hoe uniek deze locatie is. Het is namelijk erg bijzonder dat je een privé strand hebt in dit gedeelte van het eiland vanwege de mooie rotsformaties en bergen. Hier kan Soheil ook erg mooi over vertellen.

Locatie Eilandenproject

Het heeft Kensington langer dan een jaar gekost om een locatie te vinden die voldeed aan al hun eisen. Wanneer ik je meer vertel over de locatie zul je vast begrijpen waarom.

Het perceel zelf is 38 hectaren groot en heeft meer dan 20 Miljoen GBP gekost. De grond waarop gebouwd wordt, bevindt zich namelijk in beschermd bouwgebied. Dat betekent dat je hier niet zomaar mag bouwen en er allerlei restricties zijn om de omgeving zo natuurlijk mogelijk te houden. Je zult geen hoge gebouwen om je heen zien, omdat er maar twee verdiepingen hoog gebouwd mag worden. Slechts 30% van de grond mag bebouwd worden waardoor de omgeving van het Eilandenproject mooi groen vol met natuur zal blijven.

De sales office ziet er echt leuk uit. Het zijn mooi afgewerkt modern omgebouwde containers die van alle gemakken zijn voorzien. Eenmaal binnen begint de presentatie. Dit is het moment dat je als klant alle info nog een keer doorloopt en al je vragen die je nog hebt kunt stellen aan de ontwikkelaar.
De presentatie was uiterst boeiend en professioneel. Ook de moeilijke vragen die vanuit onze klant op de ontwikkelaar werden afgevuurd werden duidelijk en netjes beantwoord. Naast dat de locatie prachtig is, het verhaal/proces vanuit de ontwikkelaar duidelijk is en de cijfertjes interessant zijn klopte het totaalplaatje gewoon.

Na de presentatie was qua project alles duidelijk. Ik had de klant in Nederland beloofd dat ze nog de locatie in VR konden bekijken. Zo konden het project nog beter ervaren. Eigenlijk was dat niet meer nodig, maar beloofd is beloofd. Ook de VR-wereld zat mooi in elkaar en geeft wel degelijk een veel duidelijker beeld over hoe alles er in zijn geheel uit komt te zien.

Na een prachtige rit langs het water en dwars door de bergen kwamen we al vrij snel weer aan in het resort. Om 16:00 uur hadden we een afspraak met de Advocaat om de “legal side” te bespreken, maar tot die tijd hebben we genoeg ruimte om het resort beter te verkennen.

We besluiten om een duik te nemen in het binnenzwembad. Daar vind je ook een sauna, stoombad/cabine en een jacuzzi.

Meeting met de advocaat

Om 16:00 begon de meeting in de vergaderruimte. De advocaat is een bekende van de ontwikkelaar. Hij heeft al 200+ klanten en meer dan 4000+ cases op zijn naam staan.

Aangezien wij uit Nederland komen zijn we gewend aan veel regels, uitzonderingen, papierwerk en vooral gedoe. Na ons gesprek met de Advocaat waren we allemaal erg verrast dat het proces zo makkelijk was. Eigenlijk dachten wij gewoon toe moeilijk.

Voor de duidelijkheid ging dit gesprek vooral over hoe de woning op je naam komt te staan, de wettelijke verplichtingen en wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot het uitkeren van de verhuurinkomsten. Hier zijn namelijk meerdere opties voor.

Belangrijk om te weten is dat je een “floating account” krijgt bij Kensington. Daar komen al je huuropbrengsten in te staan en als je wilt kan je vanuit daar ook je vaste lasten zoals onderhoud etc. betalen. Dat betekent dat je dus geen lokale bankrekening nodig zult hebben.

Na deze positief overweldigende dag hebben we samen nog heerlijk gegeten in het restaurant, maar deze avond maakte we het niet zo laat als de eerste avond 😉.

Een dag voor ontspanning

Zaterdag 6 januari

 

Vandaag staat er alleen om 18:00 een afspraak met de advocaat en notaris ingepland, dat betekent dus uitslapen!

Tijdens het gezamenlijke ontbijt hebben we besloten wat we gingen doen. De plannen waren eerst om te gaan golfen.

Hier in Noord-Cyprus vindt je namelijk een heleboel prachtige banen die een stuk spectaculairder zijn dan die in Nederland. Een kwartier van Tatlisu ligt een 18-holes Championship golfbaan van de PGA-Tour #41 wereldwijd.

Uiteindelijk zijn we deze trip helaas niet wezen golfen. We zijn (op aanraden van de barman) naar Gazimaguza gegaan. Of hoe de locals zeggen; Maguza.

Soheil, de manager, had een dag eerder voor ons al een huurauto geregeld. De trip naar Maguza was erg leuk. Alleen al omdat het stuur aan de andere kant zit en je dus links rijdt, maar ook omdat we nu zien hoe de locals hier leven.

We besloten naar het winkelcentrum te gaan en de prijzen vielen ons erg mee.  Ook al was het even rekenen in Turkse Lira went het ezelsbruggetje 100 Lira = 3 euro erg snel.

Tijdens het winkelen heb ik even contact gehad met het personeel van het resort. Uiteindelijk heb ik voor de vader een full body massage geboekt en ben ik met zijn zoon de “full Thalassa atv tour” gaan doen. Oftewel we zijn met quads de omgeving gaan verkennen.

Ook al duurde de tour eigenlijk 40 minuten zijn we bijna 1,5 uur weg geweest. Het zal mee hebben gewogen dat dit het laagseizoen is, maar ik durf te stellen dat het ook komt, omdat de gids Mustafa een leuke vrolijke vent is die houdt van zijn werk.

Om 18:00 kwamen we weer bij elkaar. Ons reisgezelschap plus de notaris, advocaat en de manager. Dit is het moment wanneer er geen vragen meer zijn, je de mogelijkheid hebt de eerste handtekening te zetten. Die zet je voor een volmacht. Het is namelijk zo dat de echte papieren pas een week later klaar zijn. Het is natuurlijk een proces die je bewandelt.

De aangewezen notaris is al 32 jaar actief in zijn vak en heeft alle documenten nog een keer gecontroleerd. Na deze korte afspraak was het tijd om de aankoop te vieren, en dat is goed gelukt.

Een avondje naar het casino op Noord-Cyprus

Dit was immers ook onze laatste dag, aangezien we morgen om 12:50 weer terugvliegen.

Na het eten van een ‘pizza van de chef’ besloten we om nog even naar het casino te gaan. Daar vind je er in Noord-Cyprus genoeg van en op zo’n 4 minuten rijden vind je onze “buren” het Concorde Luxury Resort. Dit is een groot hotel/resort met een enorm ondergronds casino. Het moment dat je de trappen afloopt sta je eigenlijk verstelt hoe groot en druk het is. Buiten leek alles nog zo rustig.

In het casino heb je gratis eten en drinken waar iedereen uitbundig gebruik van maakt.

Naast de gokkasten groot en klein zul je er ook alle bekende live tafel spellen zien. Sommige tafels zijn privé gehuurd en kan je niet aanschuiven, terwijl andere tafels vol zitten met spelers. Ook zijn er tijdens het spelen live optredens waar iedereen van geniet en kan je bijvoorbeeld ook meedoen met de bingo.

Al met al is dit een hele andere ervaring dan in Nederland en kan ik je aanraden om een kijkje te nemen.

Terug naar Nederland

Zondag 7 Januari – de dag van vertrek

Nadat we de koffers hadden ingepakt en nog even snel hadden ontbeten, moesten we helaas weer richting Nederland. Net zoals de heenweg stond het busje al voor ons klaar.

Het inchecken en boarden ging moeiteloos. Tijdens het instappen via het platform konden we nog even kort de laatste zonnestraaltjes van het lekkere zonnetje met 23 graden meepakken. De terugvlucht duurde totaal 4 uur 25 minuten en was dus een uurtje langer dan de heenweg. Dit kwam door tegenwind.

Eenmaal weer in Nederland was alles als vanouds en helaas een stuk kouder dan toen we weg gingen. Gelukkig konden we mooi terugblikken op 3/4 hele mooie en zinvolle dagen. De planning en timing was goed. Evenals de afwisseling van zaken doen en vrijetijdsbesteding.

Ik kan persoonlijk geen hoogtepunt kiezen van de reis omdat de dagen allemaal zo verschillend waren. Wel kan ik invullen dat wij hier allemaal nog vaker willen terugkomen.

De klant heeft gebruik gemaakt van onze Fly and Try Serivce. Zij vonden het belangrijk om de omgeving te zien, de ontwikkelaar te ontmoeten en de sfeer te proeven van het eiland. Volgens de klant heeft de reis al hun verwachtingen overtroffen en waren zij zeer te sprake over de manier van zaken doen.

Ik hoop dat dit reisverslag leuk was om te lezen en dat jij als lezer een beter beeld hebt gekregen over hoe zo’n inspectiereis eruit ziet als je bij LDR een reservering doet. Wie weet zitten wij straks samen te kijken naar jouw droomwoning in Noord-Cyprus. Bekijk vooral het aanbod en twijfel niet om contact op te nemen!

Gerelateerde Berichten

Compare

×

 

Hoi!

Heb je een vraag of wil je meer weten over het investeren in vakantiewoningen? Ik help je graag! Klik hier onder om WhatsApp te openen!

× Stel me een vraag!