Op Cyprus huis kopen: een zonnige investering

Op Cyprus huis kopen: een zonnige investering

Droom je ervan om een huis te kopen op een zonnige bestemming? Dan is Cyprus een uitstekende optie. Het eiland biedt een perfecte combinatie van natuur, cultuur en historie. Bovendien is Cyprus een lidstaat van de Europese Unie, waardoor je als koper kunt profiteren van bepaalde voordelen.

Waarom een huis kopen op Cyprus?

Er zijn veel redenen om een huis te kopen op Cyprus. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

  • Het klimaat: Cyprus heeft een heerlijk mediterraan klimaat met veel zon, warmte en weinig neerslag. Je kunt hier dus het hele jaar door genieten van het buitenleven.
  • De natuur: Cyprus is een prachtig eiland met een gevarieerde natuur. Je vindt er prachtige stranden, groene heuvels en bergketens.
  • De cultuur: Cyprus heeft een rijke geschiedenis en cultuur. Je kunt hier talloze historische bezienswaardigheden bezoeken, zoals oude tempels, kloosters en ruïnes.
  • De locatie: Cyprus ligt op een gunstige locatie in de Middellandse Zee. Het eiland is gemakkelijk te bereiken vanuit Europa en andere delen van de wereld.
  • De prijen: Vastgoedprijzen op Cyprus zijn, vooral in Noord-Cyprus, relatief laag als je dit vergelijkt met het Europees gemiddelde. Je kunt hier namelijk al vanaf zo’n €75.000,- een appartement krijgen aan de beachline van Noord-Cyprus.

Hoe kun je een huis kopen Cyprus?

Om een huis te kopen op Cyprus heb je een aantal documenten nodig. Deze documenten zijn onder andere:

  • Een geldig paspoort of identiteitsbewijs
  • Een bankverklaring
  • Een bewijs van inkomen

Je kunt een huis op Cyprus kopen via een makelaar of rechtstreeks van de verkoper. Als je via een makelaar koopt, betaal je doorgaans een courtage van 2-5% van de koopprijs. Een andere mogelijkheid is off-pan te investeren. Investeren op Noord-Cyprus geeft u de mogelijkheid om een woning te kopen voordat het gebouwd is. Er wordt gewerkt met lagere prijzen, ontwikkeld op prachtige locaties, kortingen zijn mogelijk bij snellere afbetaling en bij sommige projecten kun je de woning nog aanpassen naar wens.

Kosten van een huis op Cyprus

De kosten van een huis op Cyprus variëren sterk. De prijs hangt af van de locatie, de grootte en de staat van het huis. In het algemeen zijn de prijzen op Cyprus lager dan in veel andere Europese landen.

Voor een appartement in een populaire badplaats betaal je gemiddeld rond de €100.000. Voor een villa in een rustiger gebied betaal je al gauw €500.000 of meer. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden.

In 2021 heeft het wereldberoemde Forbes magazine Noord-Cyprus als de nummer #1 Beach Front investering genoemd ter wereld. Dit komt door het prachtige klimaat, de lage kosten van leven, de aantrekkelijke rendementen die te behalen zijn en de lage vastgoedprijzen.

Steeds meer investeerders kiezen ervoor om te investeren in Noord-Cyprus. Door de lage kosten is het voor veel consumenten nu mogelijk om hun droom te verwezenlijken om een vakantiewoning te kopen.

In Noord-Cyprus wordt momenteel veel gebouwd. Door off-plan te investeren kun je genieten van een lagere instap en rentevrij afbetalen.

 

Ben je overtuigd en wil je meer weten over de mogelijkheden om een huis te kopen op Noord-Cyprus? Neem contact op met onze adviseurs of vraag een brochure aan van onze lopende projecten en wie weet kunnen wij binnenkort samen naar Noord-Cyprus voor jouw droomwoning!

Gerelateerde Berichten

Compare

×

 

Hoi!

Heb je een vraag of wil je meer weten over het investeren in vakantiewoningen? Ik help je graag! Klik hier onder om WhatsApp te openen!

× Stel me een vraag!