Overwinteren in Cyprus: de perfecte bestemming voor een winterzonvakantie

Overwinteren in Cyprus: de perfecte bestemming voor een winterzonvakantie

Cyprus is een prachtig eiland in het Middellandse Zeegebied. Het is een populaire bestemming voor zomervakanties, maar wist je dat het ook een geweldige plek is om te overwinteren? In de wintermaanden zijn de temperaturen er aangenaam, met gemiddelden van rond de 20 graden Celsius. Daarnaast is het er veel rustiger dan in de zomer, waardoor je kunt genieten van een ontspannen vakantie.

Waarom is het lekker om te overwinteren in Cyprus?

Er zijn verschillende redenen waarom overwinteren in Cyprus zo lekker is. Ten eerste zijn de temperaturen er aangenaam. In de wintermaanden, van november tot en met februari, is het overdag gemiddeld 17 tot 20 graden Celsius. Dit betekent dat je nog steeds kunt genieten van het zonnetje, maar dat je niet hoeft te zweten.

Ten tweede is het er veel rustiger dan in de zomer. In de zomermaanden is Cyprus een populaire bestemming voor toeristen, waardoor het er druk kan zijn. In de winter is het er veel rustiger, waardoor je kunt genieten van de rust en de ruimte.

Ten derde is Cyprus een prachtige bestemming met veel te bieden. Je kunt er genieten van de zon, het strand, de zee, de natuur en de cultuur. Er zijn veel leuke activiteiten te doen, zoals wandelen, fietsen, zwemmen, snorkelen, duiken, bezienswaardigheden bezoeken en uitgaan.

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor vliegtickets?

De gemiddelde prijzen voor vliegtickets naar Cyprus variëren afhankelijk van de periode van het jaar en de luchthaven van vertrek. In de wintermaanden zijn de prijzen over het algemeen lager dan in de zomermaanden. Vanuit Nederland kun je voor ongeveer €100-€200 retour vliegen naar Cyprus.

Wat is er te doen in Cyprus in de winter?

In de wintermaanden zijn er nog steeds veel activiteiten te doen in Cyprus. Je kunt er bijvoorbeeld genieten van de volgende activiteiten:

  • Wandelen en fietsen: Cyprus is een prachtig eiland met veel wandel- en fietspaden. In de wintermaanden is het er nog steeds heerlijk om te wandelen of fietsen.
  • Zwemmen en snorkelen: In de wintermaanden is het water in de zee nog steeds aangenaam om in te zwemmen. Je kunt er ook goed snorkelen en duiken.
  • Bezienswaardigheden bezoeken: Cyprus heeft een rijke geschiedenis en cultuur. In de wintermaanden zijn er veel bezienswaardigheden geopend, zoals musea, archeologische sites en kastelen. Voordeel is in deze periode dat de bezienswaardigheden minder druk bezocht worden.
  • Uitgaan: Cyprus heeft een bruisend uitgaansleven. In de wintermaanden zijn er veel bars, clubs en restaurants geopend.
  • Genieten in alle rust: Een voordeel van het overwinteren is natuurlijk de rust op het eiland. Hierdoor kun je optimaal genieten van het eiland!

Temperatuur in verschillende steden in Cyprus in de winter

De temperaturen in Cyprus variëren afhankelijk van de stad. In de hoofdstad Nicosia zijn de gemiddelde temperaturen in de wintermaanden rond de 17 graden Celsius. In de zuidelijke stad Limasol zijn de temperaturen iets hoger, met gemiddelden van rond de 20 graden Celsius. In de noordelijke stad Kyrenia zijn de temperaturen iets lager, met gemiddelden van rond de 15 graden Celsius.

Conclusie

Overwinteren in Cyprus is een geweldige manier om te genieten van een winterzonvakantie. De temperaturen zijn er aangenaam, het is er veel rustiger dan in de zomer en er is veel te doen. Ben je op zoek naar een heerlijke wintervakantie, dan is Cyprus een perfecte bestemming.

Tips voor overwinteren in Cyprus

Hier zijn nog een paar tips voor overwinteren in Cyprus:

  • Boek je vlucht en accommodatie ruim van tevoren, vooral als je in de wintermaanden wilt reizen.
  • Neem warme kleding mee, ook al is het overdag lekker warm.
  • Smeer je goed in met zonnebrandcrème, zelfs als het bewolkt is.
  • Drink veel water, ook als je niet dorst hebt.

Wil jij elke winter genieten van een fantastisch verblijf in Cyprus? Wil jij een eigen plekje hebben om de winter maanden door te komen? Overweeg dan om te investeren in Noord-Cyprus! Kies zelf wanneer je gebruik maakt van jouw vakantiewoning en wanneer je niet aanwezig bent wordt de unit voor jou verhuurt!

Comments

  1. […] LEES OOK: Overwinteren in Cyprus: de perfecte bestemming voor een winterzonvakantie […]

Comments are closed.

Gerelateerde Berichten

Compare

×

 

Hoi!

Heb je een vraag of wil je meer weten over het investeren in vakantiewoningen? Ik help je graag! Klik hier onder om WhatsApp te openen!

× Stel me een vraag!