The New York Times vermeld: Betaalbare woningen Noord-Cyprus zijn over de top!

The New York Times vermeld: Betaalbare woningen Noord-Cyprus zijn over de top!

In een op 2 juni verschenen artikel in het wereldberoemde New York Times wordt in de vastgoedsectie benoemd waarom Noord-Cyprus zo’n interessante investering is. Niet alleen Europese investeerders en vakantiegangers hebben het prachtige Noord-Cyprus ontdekt maar de populariteit stijgt wereldwijd. De mogelijkheid om een vakantiewoning aan te schaffen aan de kustlijn voor een betaalbare prijs, maakt Noord-Cyprus dé perfecte locatie om te investeren!

Noord-Cyprus biedt vele voordelen

“Vanuit een levensstijlperspectief biedt Noord-Cyprus verschillende voordelen, waaronder een mild klimaat waardoor eigenaren het hele jaar door van hun vakantiewoningen kunnen genieten. Bovendien zijn de maaltijden goedkoop, zei de heer Walker.”

“Je kunt een spread van 30 mezes, gegrild vlees, een net gevangen zeebaars, alcohol en desserts krijgen voor minder dan $25 per persoon, en de kwaliteit is ongelooflijk,” zei hij.

De luxe die je krijgt bij een simpele unit op Noord-Cyprus is over de top

“Ten zuiden van de Turkse Middellandse Zeekust ligt de Turkse Republiek Noord-Cyprus, een zelfverklaarde staat die alleen door Turkije wordt erkend. Gelegen in het noordoostelijke deel van Cyprus (waar de rest van de internationale gemeenschap het als onderdeel van beschouwt), is het ondanks zijn ingewikkelde geschiedenis een belangrijke vakantiebestemming voor Europeanen.”

Ze komen hier vanwege de schilderachtige, uitgestrekte stranden; de charmante en historische Noord-Cypriotische gebieden zoals Kyrenia, Iskele en Famagusta; en de goedkope hotels. De laatste tijd zijn de huizen aan het water een extra trekpleister geworden, zei de heer Walker. “Naarmate het toerisme is toegenomen, neemt ook de belangstelling om hier een vakantieverblijf te kopen toe”, zei hij.

Het onroerend goed van Noord-Cyprus omvat appartementen in laag- en hoogbouw en herenhuizen in de dorpen. Luxe villa’s zijn ook een optie en liggen direct aan of nabij het water langs de kust.
De prijzen voor onroerend goed beginnen volgens de heer Walker bij ongeveer $ 85.000 voor studio’s met uitzicht op zee in luxe gebouwen die voorzieningen bieden zoals zwembaden, sportscholen, Turkse baden en tennis- en basketbalvelden.

“De voorzieningen die je krijgt voor zelfs een betaalbare unit zijn enigszins overdreven”, zei hij.

Aan de bovenkant kunnen vastgoedprijzen oplopen tot meer dan $1 miljoen, wat een koper een moderne villa aan het strand met vijf slaapkamers, een groot overloopzwembad, een ruime tuin en luxe afwerking zou kunnen veroorloven.

Betaalbaar vastgoed en een lage levenskosten

Warren Olfert, een universiteitsprofessor uit Fargo, N.D., kocht afgelopen december een appartement met één slaapkamer in Noord-Cyprus. Vanaf het strand is het ongeveer vijf minuten lopen. Hij zei dat hij in een bestemming een pand aan het water wilde kopen dat gastvrij was voor Engelssprekende buitenlanders en lage kosten voor levensonderhoud had.

“We zijn op Noord-Cyprus geland”, zei hij. “We hielden van de prachtige stranden, maar ook van de dorpen en de innemende lokale bevolking.”

Lees: Maar hoewel de robuuste vastgoedmarkt van Bodrum niet is afgenomen, gingen kopers steeds vaker op zoek naar huizen in minder bekende locaties aan de waterkant in Turkije en de omliggende gebieden, zeggen internationale vastgoedexperts. Vooral Kusadasi, Kalkan en Noord-Cyprus zijn in opkomst als populaire bestemmingen.

Lees het hele artikel op The New York Times

Gerelateerde Berichten

Compare

×

 

Hoi!

Heb je een vraag of wil je meer weten over het investeren in vakantiewoningen? Ik help je graag! Klik hier onder om WhatsApp te openen!

× Stel me een vraag!