Waarom Moet Je De Oude Stad Van Famagusta Bezoeken Tijdens Je Reis Naar Noord Cyprus?

Waarom Moet Je De Oude Stad Van Famagusta Bezoeken Tijdens Je Reis Naar Noord Cyprus?

Het is een absolute must om de oude stad van Famagusta te bezoeken tijdens je reis naar Noord Cyprus. Deze historische stad, ook wel bekend als Gazimağusa, biedt een schat aan culturele erfgoed en fascinerende bezienswaardigheden die je niet mag missen.

De oude stad van Famagusta staat bekend om zijn prachtige middeleeuwse stadsmuren, die goed bewaard zijn gebleven en een indrukwekkend gezicht bieden voor bezoekers. Binnenin de muren vind je een doolhof van smalle straatjes die leiden naar charmante pleinen, historische kerken, en oude gebouwen met interessante architecturale details.

Een van de meest opvallende bezienswaardigheden in de oude stad is de Lala Mustafa Pasha-moskee, die ooit diende als de middeleeuwse kathedraal van Saint Nicholas. De mix van gotische en renaissancistische architectuur maakt het een unieke en indrukwekkende plek om te bezoeken.

Een andere niet te missen plek is de Othello’s Tower, genoemd naar Shakespeare’s beroemde toneelstuk dat zich in Famagusta afspeelt. Deze Venetiaanse toren biedt een prachtig uitzicht over de stad en de omliggende omgeving.

Naast de historische bezienswaardigheden biedt de oude stad ook een levendige sfeer met gezellige restaurants, lokale winkels en markten waar je kunt genieten van de Cypriotische keuken en souvenirs kunt kopen om mee naar huis te nemen.

Kortom, de oude stad van Famagusta is een bestemming die je niet mag overslaan tijdens je reis naar Noord Cyprus. Het biedt een perfecte combinatie van geschiedenis, cultuur en sfeer die elke reiziger zal bekoren. Dus zorg ervoor dat het op je reisroute staat en maak je klaar om betoverd te worden door de charme van deze prachtige stad.

Gerelateerde Berichten

Compare

×

 

Hoi!

Heb je een vraag of wil je meer weten over het investeren in vakantiewoningen? Ik help je graag! Klik hier onder om WhatsApp te openen!

× Stel me een vraag!