Wat is White Frame, Black Frame en Green Frame in vastgoed?

Wat is White Frame, Black Frame en Green Frame in vastgoed?

In de vastgoedwereld worden de termen White Frame, Black Frame en Green Frame gebruikt om de staat van een nieuwbouwwoning aan te geven bij oplevering. De termen geven aan welke werkzaamheden de koper zelf nog moet uitvoeren voordat de woning bewoond kan worden.

Wat betekend White Frame?

Een White Frame woning is een woning die volledig casco wordt opgeleverd. De woning heeft alleen de buitenmuren, het dak, de vloeren en de ramen. Alle binnenwanden, kozijnen, deuren, sanitair, keuken en vloerbedekking moeten door de koper zelf worden aangebracht.

White Frame woningen zijn vaak de goedkoopste optie. Kopers hebben volledige vrijheid om de woning naar eigen wens in te richten. Dit kan echter ook een nadeel zijn, omdat het veel tijd en geld kost om een woning volledig in te richten.

Bij het investeren in off-plan vakantiewoningen worden termen als ‘Turn Key Ready‘ en White Frame vaak gebruikt. Off-plan investeren betekend namelijk dat je investeert voordat er gebouwd is of wanneer het project al in aanbouw is. Je kunt hierdoor genieten van de voordelen van vroegtijdig een project instappen.

LEES OOK:  18 tips om te investeren in een vakantiewoning

Bij sommige projecten heb je dan de keuze om een meubelpakket af te nemen. De woning wordt dan turn key ready opgeleverd. Je kunt dus gelijk gebruik maken van je woning wanneer je een meubelpakket erbij neemt.

Kies je voor White Frame, dan neem je niet het meubelpakket af. De woning wordt dan opgeleverd zonder binnenwerk. Je bent dan vrij om te kiezen hoe je de woning gaat indelen, welke materialen en meubels je hier in wil plaatsen. White Frame is per ontwikkelaar verschillend. De ontwikkelaar kan bijvoorbeeld de woning White Frame opleveren maar heeft dan wel alle muren gestuukt. De ander ontwikkelaar laat je hier helemaal vrij in. Vraag daarom altijd aan de ontwikkelaar wat je opgeleverd krijgt!

Bij sommige projecten heb je deze keuze niet. Zoals bij het Mardi Hills project in Batumi, Georgië. Dit project is in samenwerking met het wereldberoemde Accor hotels. Om aan hun standaarden te voldoen, ben je verplicht het meubelpakket af te nemen.

Wat betekend White Frame

Een woning in aanbouw (white frame)

Wat betekend Black Frame?

Een Black Frame woning is een woning die gedeeltelijk afgewerkt wordt opgeleverd. De woning heeft de buitenmuren, het dak, de vloeren, de ramen, de binnenwanden, de kozijnen en de deuren. Het sanitair en de keuken worden vaak wel door de aannemer verzorgd of is optioneel. De vloerbedekking moet door de koper zelf worden aangebracht.

Black Frame woningen zijn iets duurder dan White Frame woningen. Kopers hebben nog enige vrijheid om de woning naar eigen wens in te richten, maar het is minder uitgebreid dan bij een White Frame woning.

MAAR LET GOED OP!

Dit is soms per land weer anders. Zo wordt in Georgië hier anders naar gekeken. Bij Black Frame krijg je geen binnenmuren en is de binnenkant niet afgewerkt. Bij White Frame is dit wel het geval. Bij Black Frame heb je ook nog de vrijheid om zelf je stroompunten te kiezen. Je moet dan dus wel nog dit zelf inregelen of een bedrijf die dit voor je doet.

Hierdoor heb je nog meer vrijheid om te kiezen waar tussenwanden komen en hoe je iets afgewerkt wilt krijgen. Echter kan dit soms duurder uitpakken dan wanneer je dit White Frame laat opleveren.

Wat betekend dit in Georgië?

Wat betekend Green Frame?

Een Green Frame woning is een woning die volledig afgewerkt wordt opgeleverd. De woning heeft de buitenmuren, het dak, de vloeren, de ramen, de binnenwanden, de kozijnen, de deuren, het sanitair en de keuken. De vloerbedekking is ook al aangebracht.

Green Frame woningen zijn de duurste optie. Kopers hoeven zelf niets meer aan de woning te doen. Dit is de meest praktische optie, maar het is ook de duurste.

Maar ook hier kan elke ontwikkelaar daar een andere visie op hebben. Vraag daarom altijd wat je krijgt. Je ontvangt dus geen meubels in je woning maar je zou in theorie alleen nog een likkie verf hoeven aan te brengen en je meubels er in te plaatsen, en je bent good-to-go!

LEES OOK: Wat betekend Turn Key in vastgoed

Voordelen van White Frame, Black Frame en Green Frame

Elke oplevering heeft zijn eigen voordelen.

White Frame:

  • Voordeel: de goedkoopste optie
  • Nadeel: veel tijd en geld nodig om de woning in te richten

Black Frame:

  • Voordeel: iets duurder dan White Frame, maar nog wel enige vrijheid om de woning naar eigen wens in te richten
  • Nadeel: iets minder vrijheid dan bij White Frame

Green Frame:

  • Voordeel: de meest praktische optie, niets meer zelf doen
  • Nadeel: de duurste optie

Gerelateerde Berichten

Compare

×

 

Hoi!

Heb je een vraag of wil je meer weten over het investeren in vakantiewoningen? Ik help je graag! Klik hier onder om WhatsApp te openen!

× Stel me een vraag!